Bram heeft zijn handen vol aan de griepgolf

Onze trouwe social media volgers is het vast opgevallen dat wij na de jaarwisseling nog geen berichten hebben gepost. Meestal zijn wij daar erg trouw in. De laatste weken van december en de eerste weken van januari waren erg druk. Ook in de regio Foodvalley is het effect van de griepgolf duidelijk zichtbaar.

Regel het direct

Bram

Bel  085 - 48 29 660

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Bram heeft zijn handen vol aan de griepgolf

Landelijk lijkt de griepepidemie na een piek weer wat teruggezakt. Vorige week bezochten 65 op de 100.000 mensen de huisarts met griepachtige klachten, meldt kennisinstituut Nivel. Een week eerder ging het nog om 103 op de 100.000 mensen. Bij Bram Vitaal nam de caseload (aantal zieke medewerkers) in december en de eerste weken van januari ook flink toe. Het verzuimpercentage binnen onze portefeuille schoot naar 10%. Dat is wel even schrikken. Normaliter ligt dit percentage rond de 3%. Inmiddels is het duidelijk dat het echt het effect is van de griepgolf. Het verzuim heeft gelukkig nog niet geleid tot langdurige afwezigheid. Maar in onze regio is het griepvirus nog erg actief. Waar landelijk de piek afneemt, volgens Nivel is er nu sprake van een ‘lage intensiteit’, zien wij nog een kleine toename. Het zal dus ook deze week nog wel wat rustiger zijn op kantoor of de werkvloer.

Tips bij een griepgolf op de werkvloer

  1. Adviseer de griepprik. De griepprik is de beste bescherming tegen influenza. Zeker voor risicogroepen is de vaccinatie tegen griep een must.
  2. Ventileer de werkruimte goed. Zet minimaal één keer per dag zo’n 10 minuten de ramen in de werkruimte of kantoor wagenwijd open, zodat er frisse lucht naar binnen waait.
  3. Maak oppervlaktes vaak schoon. Ja, en gebruik daarbij desinfecterende schoonmaakmiddelen. Denk aan oppervlaktes die vaak aangeraakt worden op jouw werkvloer, zoals deurklinken, bureaus en kranen. 
  4. Gebruik papieren handdoekjes. Zorg ervoor dat er geen handdoeken, maar papieren doekjes gebruikt worden op het werk. Die gooi je namelijk weg en zo voorkom je besmettingsgevaar.
  5. Stimuleer je medewerkers fit te blijven. Bied bijvoorbeeld een gezonde lunch aan en stimuleer ze om te sporten. Gezonde en vitale medewerkers zijn namelijk minder vatbaar voor griep. Fitte en vitale medewerkers zijn namelijk productiever en zetten zich meer in voor hun werkomgeving en collega’s.
  6. Wijs je medewerkers op hun eigen hygiëne. Probeer je medewerkers te informeren over hoe zij op hun eigen hygiëne kunnen letten. Denk hierbij aan handen wassen en hoesten in je elleboog, maar bijvoorbeeld ook aan thuiswerken wanneer iemand snottert of zich niet topfit voelt.

Bron: ad.nl

Bram heeft zijn handen vol aan de griepgolf

  • Persoonlijk
  • Navigator in arboland
  • Grensverleggend attent