Vakantieverlof tijdens ziekteverzuim

Wist je dat bij ziekteverzuim, de wettelijke vakantiedagen opbouw door blijft lopen? Bij bovenwettelijke vakantiedagen hoeft dat niet het geval te zijn.

Wanneer zijn vakantiedagen wettelijk? Ieder mens in loondienst heeft recht op vakantiedagen. Deze worden berekend als volgt: In uren is dit 4 keer het aantal uren dat je per week werkt. Als je bijvoorbeeld het hele jaar 25 uur per week werkt, heb je recht op 100 vakantie-uren per jaar. Daarmee kan je in ieder geval 4 weken vakantie per jaar opnemen. Je kunt je vakantiedagen ook in losse uren opnemen. Tijdens je vakantie betaalt de werkgever het salaris door.

Regel het direct

Bram

Bel  085 - 48 29 660

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Vakantieverlof tijdens ziekteverzuim

Bovenwettelijke vakantiedagen worden vaak tijdens het verzuim niet opgebouwd, de afspraken hierover staan in je arbeidsovereenkomst.

Ga je tijdens je verzuim op vakantie, overleg dit dan met je werkgever en arbodienst! Het is namelijk van belang dat die vakantie het herstel niet belemmert en de arbodienst weet dan dat je niet bereikbaar hoeft te zijn tijdens de vakantie. De werkgever mag deze uren van je vakantieuren tegoed afschrijven.

Twijfel je? Kijk dan goed wat er in de cao of je arbeidsovereenkomst staat en ga hierover in gesprek met je werkgever.
Een fijne vitale zomer!

  • Persoonlijk
  • Navigator in arboland
  • Grensverleggend attent